KUNDTJÄNST: 0381-502 50  |  JOURTELEFON: 0705-43 94 99

Solpaneler

Högkvalitativa kristalina solpaneler utvecklade i Sverige

Svenskdesignade solcellspaneler av mycket hög klass. Den har en verkningsgrad som kommer att ge 5-8% mer energi än motsvarande konkurrenter. Detta beror på att vi har ett frontglas som är specialbehandlat med syra (etsat) och ger då en yta som absorberar solens strålar bättre i stället för att låta de reflekteras. Ihop med ett bättre bakplan så är denna modul betydligt effektivare på att ta vara på solens energi än andra motsvarande moduler. Detta ger ca 5000-8000kWt mer effekt på en 10kW anläggning på 10 år. Panelerna har dessutom 15 års fabriksgaranti och 25 års effektgaranti (80%) och 50 års produktionsgaranti.

En solancellsläggning kräver normalt mycket lite underhåll, men man ska inte glömma att det är solinstrålning som ger energi och att då en smutsig modul kan tappa så mycket som upp till 20% av sin produktion. Detta gäller naturligtvis inte Windons moduler med ett etsat AR-glas då dom är smutsavvisande och självrengörande, dessutom har vi idag produktion med nanoteknik som ger ett 100% smutsavvisande glas och en extra årlig el-produktion på ca 2-3%.

Generell data

Mått 1665x991x35 mm
Modul yta 1,65 m²
Vikt 19kg
Paneleffekt 240-275 Wp
Max systemspänning 1000V
Kopplingsbox Kostal (med 1m kabel och MC4 connectors) IP65 (flamsäker)

Några fördelar

  • Optimerad för att producera fler kWh per år än någon annan modul.
  • Robust konstruktion som är resistent mot vind och tung snöbelastning.
  • Glas med låg järnhalt och AR-antireflexbehandlad yta ger 2% högre uppmätt uteffekt och 5-8% högre energiutbyte i förutsättningar med svagare ljusstrålning, särskilt på morgon och kväll då solen ligger i låg vinkel.
  • Alla kopplingar är svetsade eller lödda i kopplingsboxen för att förhindra kortslutning eller överslag.

Köpinformation

Kontakta oss för offert och mer information om våra solpaneler och tjänster inom projektering och byggnation.

0381-502 50

Säljsupport, hästsortiment

Kontakta vår säljsupport

- Vårt säljteam svarar på frågor och hjälper dig att beställa rätt.

Vi är måna om att det ska bli rätt när du beställer från oss på Ydre-Grinden. Därför är du mer än välkommen att kontakta vår säljsupport om du har frågor eller funderingar.  Vi har stor erfarenhet och kunskap om alla våra produkter och vi kan därför ge dig många och värdefulla tips!

0381-502 50

Till våra säljare

Nyhetsbrev

Prenummerera på vårt nyhetsbrev och få intressanta nyheter direkt i din inkorg.