KUNDTJÄNST: 0381-502 50  |  JOURTELEFON: 0705-43 94 99

Plintgrund

Plintgrunden är ett hjälpmedel vid byggnation som blivit allt vanligare. Den ger byggarna chans att dra nytta av samma fördelar som vid betongväggar, vilket snabbar upp byggprocessen betydligt.

Sockelbalken är normalt ca 50 cm hög och bildar en ram som definierar byggnaden. Om du önskar extra tåliga ytor in eller utvändigt så går det bra att höja balken ytterligare en meter.

Monteringen sker oftast på en dag och du slipper den fördyring som ökad armering, ökad betongåtgång, formningsvirke och formningsarbete innebär. Väl utsatt är plintgrunden ett utmärk fundament att ställa sin byggnad på. Plintarna som bär sockelbalkarna runt om byggnaden dimensioneras normalt sett för att kunna bära en stomme av stål eller limträ om detta är aktuellt. På så vis kan man i princip montera både väggar och tak utan att behöva gjuta någonting. Gjutning kan helt enkelt ske när förutsättningarna är som bäst.

Plintgrund

  • Stabil grund som snabbar upp byggprocessen
Säljsupport, hästsortiment

Kontakta vår säljsupport

- Vårt säljteam svarar på frågor och hjälper dig att beställa rätt.

Vi är måna om att det ska bli rätt när du beställer från oss på Ydre-Grinden. Därför är du mer än välkommen att kontakta vår säljsupport om du har frågor eller funderingar.  Vi har stor erfarenhet och kunskap om alla våra produkter och vi kan därför ge dig många och värdefulla tips!

0381-502 50

Till våra säljare

Nyhetsbrev

Prenummerera på vårt nyhetsbrev och få intressanta nyheter direkt i din inkorg.