KUNDTJÄNST: 0381-502 50  |  JOURTELEFON: 0705-43 94 99

Stommar

Limträ

Limträ är utan tvekan den stomme som använts mest när det gäller byggnader med något större spännvidd. Ofta vilar takbalkarna på yttervägg och därmed unviker man pelare innanför väggarna som ibland kan vara ivägen för inredning eller passagegångar.

Limträ är ett miljöskapande material och bidrar i hög grad till ett ombonat och trivsamt intryck. Många tycker dessutom att materialet går väl ihop med branschen eftersom lantbruket många gånger går hand i hand med skogsbruk.

Resningstiden är något längre än för en motsvarande stålstomme och i montagekostnaderna ligger generellt sett den eventuella merkostnaden. Dock är limträstommen i högre grad anpassningsbar både under och efter montage, samt många gånger lämplig för infästning av annan utrustning som till exempel belysning eller kabelskenor.

Stålstomme

Om du behöver ett alternativ helt utan invändiga pelare så är ofta stålstommen ett mer kostnadseffektivt val.

Eftersom det är svårt att ändra en stålstomme i efterhand så kräver den stor noggrannhet både i planering och tillverkning. Våra detaljerade ritningsunderlag är därför en förutsättning för ett gott slutresultat.

Till stommes fördelar hör att den ofta monteras på kort tid. Längre tid än en dag är ovanligt även för stora byggnader och kort montagetid håller givetvis nere totalkostnaderna.

Fackverk

Till enklare byggnader där bredd och taklutning inte är alltför hög så används i mpnga fall fackverkstakstolar. Både traditionella takstolar och de så kallade förstärkta fackverken.

Triditionella takstolar sätts generellt på 1,2 m avstånd, medan det förstärkta ramarna kan sättas på upp till ca 4,0 m. Genom att dra isär takstolarna ges en fin och luftig miljö som många gånger blir jämförbar med den vid limträstomme. Bygganden dimensioneras som en helhet och i leveransen ingår även pelare till väggar.

Säljsupport, hästsortiment

Kontakta vår säljsupport

- Vårt säljteam svarar på frågor och hjälper dig att beställa rätt.

Vi är måna om att det ska bli rätt när du beställer från oss på Ydre-Grinden. Därför är du mer än välkommen att kontakta vår säljsupport om du har frågor eller funderingar.  Vi har stor erfarenhet och kunskap om alla våra produkter och vi kan därför ge dig många och värdefulla tips!

0381-502 50

Till våra säljare

Nyhetsbrev

Prenummerera på vårt nyhetsbrev och få intressanta nyheter direkt i din inkorg.