• Ikon kossa
  • Ikon häst

Hencol och Ydre-Grinden ingår samarbete

Publicerad 16 juni 2020

Hencol och Ydre-Grinden ingår samarbete

Hencol utvecklar beslutsstödsystem som i realtid följer djurens utveckling och ger uppfödare avgörande information om deras pågående produktion. Hencol har aktivt sökt en produktionspartner för sina vågstationer för den svenska marknaden. Vågstationerna är datainsamlare och en förutsättning för digitala beslutsstödsystem. Hencol gör en storsatsning på den svenska marknaden och vill ge nötköttsproducenter samma förutsättningar med produktionsdata i realtid som mjölkproducenterna fick i och med mjölkroboten. Valet av samarbetspartner är Ydre-Grinden. Vi har sen hösten 2019 fört givande samtal med Ydre-Grinden. Tillsammans har vi under hösten tagit fram en ny version av vågstation som kan produceras i stor skala. Med Ydre-Grindens långa erfarenhet och erkänt höga kvalitet har vi nu en mycket bra produkt säger Johan Karlberg, VD på Hencol. Vår lösning säljs som en tjänst där vågstationer ingår och då är kvalitet helt avgörande eftersom vi också tar ett fullt driftansvar, tillägger han.
Ydre-Grinden har lång erfarenhet av att utveckla högkvalitativ och kundanpassad inomgårdsutrustning för svenska lantbruk och har med egen produktion i Sverige hög kvalitet och flexibilitet. Vi har haft mycket givande samtal med Hencol under utvecklingen av den nya vågstationen säger Anders Bonnevier, VD på Ydre-Grinden. Vi ser fram emot samarbetet där vi kan bidra ytterligare med vår långa erfarenhet från Inomgårdsutrustning samtidigt som vi kan ta del av Hencols spetskompetens inom digitalisering och beslutsstödsystem.

Digitalisering av djurhållning underlättar för producenterna att öka lönsamhet, minska miljöbelastning och förbättra djurhälsan.

Läs mer om Hencol: www.hencol.se

Läs mer om Ydre-Grinden: www.ydre-grinden.se

Presskontakt

Johan Karlberg VD Hencol AB | 0706-560701 | johan@hencol.se

Anders Bonnevier VD Ydre-Grinden AB | 0703-460380 | anders.bonnevier@ydre-grinden.se

Mer aktuellt

Kontakta oss - vi hjälper er att hitta lösningen som passar just er verksamhet!

0381-502 50   info@ydre-grinden.se

Erbjudanden du inte vill missa, direkt i din inkorg