Stall med plats för proffsdrömmar

Publicerad

På en charmig gård, precis utanför Aneby i Småland, hittar vi Mikaela Alderins hästverksamhet. Här finns ett nyrenoverat stall med tio boxar från Ydre-Grinden.
– Det blev precis som jag ville ha det, säger Mikaela.

Mikaela Alderin är ett välkänt namn i hästsverige. Sedan 2010 har hon drivit professionell verksamhet och hon har även tävlat i dressyr upp till Grand prix. Hon är utbildad C-tränare med siktet inställt på att bli B-tränare. Men drömmen är att, som ryttare, nå ännu längre.

– Som ryttare har jag en dröm om att ta en plats i landslaget. Det är en lång väg att klättra och det är mycket som kan hända på vägen. Men tack vare det nya stallet har jag ju ännu bättre möjligheter, berättar Mikaela. 

Stallet ligger på Mikaelas gård utanför Aneby. Byggnaden är ett äldre kostall som totalrenoverats av Mikaela och hennes sambo Kim. 

– Vi har bilat golv, gjutit nytt och golv och byggt nytt innertak. Så vi blåste verkligen ut allt, berättar Mikaela. 

När inredningen skulle ritas upp var det inga problem för Mikaela att se framför sig hur hon ville ha det. 

– När man har jobbat så länge med hästar och har sett många stall så har man tagit med sig för- och nackdelar med olika lösningar. Därför hade vi en tydlig plan på hur stallet skulle utformas och det har verkligen blivit jättebra. Jag är supernöjd, berättar hon. 

Bygget påbörjades i maj och stod klart i slutet av augusti. Idag består stallet av tio boxar och i mitten av stallet finns spolspilta och en genomgång till ett nytt ridhus (som är under uppbyggnad). Boxarna i stallet är av modellen Safir från Ydre-Grinden. 

– Jag valde Safir eftersom jag tycker det är en väldigt vacker boxfront. Som fyllnad valde jag bambuplank som är slitstarkt och tåligt, men också har en väldigt vacker färg, tycker jag. 

I boxarna finns svängkrubbor som gör den dagliga utfodringen enklare och smidigare. 

– Vi har svängkrubbor i alla boxfronter. Det är smidigt när man har ett stort stall att man kan lägga i kraftfoder utifrån utan att behöva gå in i boxen, säger Mikaela. 

Utöver boxarna finns en hel del inredning från Ydre-Grinden i stallet som till exempel vattenkoppar, mattor, uppbindningsbåge, tilluftsdon och duscharm. 

I stallet bor idag både hennes egna hästar och flera som hon tränar. Målet är att kunna fortsätta utvecklas – på flera plan. 

– Jag vill fortsätta utveckla verksamheten – både som ryttare och som tränare. Och nu har jag ju ännu bättre förutsättningar för det, avslutar Mikaela.


KUNDINSPIRATION

Besök Ydre-Grinden på Instagram

NYHETSBREV

Det senaste från Ydre-Grinden

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av nyheter och aktuella erbjudanden. Brevet kommer ut en gång i månaden och vi fyller inte din inkorg med skräp. Vi lovar!