JM Lantbruksteknik

JM Lantbruksteknik är servicepartner till Ydre-Grinden och reser land och rike runt och monterar och servar utrustning hos Sveriges lantbrukare.

– Vi gör allt innanför väggarna i en ladugård. Vi monterar utrustning i nybyggda ladugårdar, bygger om och reparerar samt utför service och underhåll, berättar Jonas Bouarné som driver företaget.

JM Lantbruksteknik utgår från Vikingstad och täcker in nästan hela Sverige med sina åtta anställda. 

– Vi tar uppdrag för Ydre-Grindens kunder i hela landet förutom i Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Gotland där det är andra servicepartners som rycker in. Men vi servar lantbrukare långt upp i Norrland och ända ner till södra Skåne, säger Jonas Bouarné.

Ett väl fungerande lantbruk behöver fungerande utrustning. Därför är det viktigt att genomföra regelbunden service.

– Det gör att grejerna håller längre och bidrar till ett bättre totalekonomi. Ydre-Grindens produkter håller hög kvalitet och med rätt skötsel och service så är livslängden väldigt lång, säger Christopher Gustafsson.

Ibland när något går sönder eller slutar fungerar så kan det vara bråttom, och när du ringer Ydre-Grindens jourtelefon så är det med stor sannolikt hos JM Lantbruksteknik du hamnar.

– När det gäller foder och utgödsling så blir det snabbt problem om något står stilla. Därför har vi alltid någon i jour dygnet runt, även på helgerna. Vi har också ett stort lager med både förbrukningsvaror och reservdelar som gör att vi kan agera snabbt när det behövs, berättar Viktor Peterson.

Många av uppdragen, främst när det handlar om service, är planerade i förväg – men det är också vanligt med kortare framförhållning.

– Det är ofta vi åker ut på morgonen utan att veta när vi kommer hem igen. Vi får jobba tills arbetet är utfört och allt flyter på som vanligt igen. Att vara lantbrukare är en livsstil och för oss har det blivit en livsstil att hjälpa lantbrukare, förklarar Marcus Limmervik. 

Flera av de anställda på JM har en bakgrund inom Ydre-Grinden och är därför mycket väl bekanta med produkterna och kan sortimentet utan och innan.

– Vi har en unik kompetens när det gäller Ydre-Grindens produkter. Vi vet också hur det funkar på en gård och vi har stor förståelse för lantbrukets behov. Vi jobbar lösningsfokuserat och försöker alltid att hitta lösningar som ska funka så bra som möjligt för den enskilde lantbrukaren, säger Jonas.

JM Lantbruksteknik är i skrivande stund inne i en spännande period då de håller på att renovera och iordningställa helt nya lokaler.

– Vi har köpt en gård som ska bli vårt nya “högkvarter”. Den befintliga ladugården ska bli till lager, verkstad, kontor och personalutrymmen. Planen är också att vi ska ha en butik där vi säljer förbrukningsvaror och reservdelar, avslutar Jonas Bouarné.


Inspirerande

Kundreportage

Se alla
@YDREGRINDEN_NOT

Besök Ydre-Grinden på Instagram

Det senaste från Ydre-Grinden

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av nyheter och aktuella erbjudanden.